שנתיים מאסר ופיצוי של 100,000 ש"ח בגין הכאה במוט ברזל - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
1313-12-13
30.4.2014
בפני :
משה גלעד

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד גב' עלית אפשטיין
:
מוחמד הילאלי
עו"ד שי חמו
גזר דין

מבוא

כתב האישום בתיק זה הוגש ביום 1.12.13 ובו יוחסה לנאשם עבירה של " חבלה בכוונה מחמירה" לפי סעיף 329(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").

ביום 5.2.14, בטרם נקבע התיק לשמיעת ראיות, הגיעו הצדדים להסדר טיעון לפיו הוגש כתב אישום מתוקן (סומן א', להלן: "כתב האישום"), הנאשם הודה בעובדותיו והורשע בביצוע עבירה של " חבלה חמורה בנסיבות מחמירות" לפי סעיפים 333 + 335 לחוק העונשין (בשל טעות קולמוס לא נרשם כי הנאשם מואשם בעבירה לפי סעיף 335 (א)(1) ואני מתקן את הכרעת הדין כעת).

הצדדים לא הגיעו להסדר לענין העונש והוריתי על עריכת "תסקיר נפגע עבירה" וכן תסקיר קצין מבחן בעניינו של הנאשם.

כתב האישום

בכתב האישום נטען כי ביום 3.9.13 עבד הנאשם יחד עם חאתם סואעד (להלן: "הקורבן") ואחיו של הקורבן, מוחמד סואעד (להלן: "מוחמד") בהנחת קו ביוב ברח' שנקר שבמפרץ חיפה (להלן: "המקום").

בסמוך לשעה 15:00 התגלע ויכוח מילולי בין הנאשם לקורבן, שהתפתח לעימות פיזי ביניהם וכלל דחיפות הדדיות, הקורבן אף היכה את הנאשם באגרוף וכתוצאה ממכה זו נפצע הנאשם בשפתו.

לאחר שהנאשם נפצע בשפתו, הוא עזב את הקורבן, הצטייד בצינור ברזל ששימש אותו ואת הקורבן בעבודתם ושב למקום בכוונה להתעמת עם הקורבן. מוחמד הפריד בין הניצים, לקח את מוט הברזל מידו של הנאשם, השליכו הצידה והרחיק את הנאשם מן הקורבן.

בשלב זה נטל הקורבן את מוט הברזל בידו.

הנאשם הצטייד במוט ברזל אחר, במשקל 3.7 ק"ג, שב אל המקום, שם נכח הקורבן כשמוט הברזל בידו. הנאשם והקורבן רצו אחד לעבר השני, כשכל אחד מהם אוחז במוט ברזל. כשחלפו האחד על פני השני, היכה הנאשם את הקורבן באמצעות מוט הברזל מכה אחת בראשו. הקורבן נחבל בראשו, נפל על הקרקע ואיבד את הכרתו.

כתוצאה ממעשי הנאשם נגרמה לקורבן חבלת ראש קשה בגינה עבר ניתוח במוחו והוא הורדם והונשם במחלקה לטיפול נמרץ של בית החולים רמב"ם במשך כחודש ימים.

לאחר מכן הועבר למרכז שיקום בבית החולים לוינשטיין, לצורך שיקום.

בעת הגשת כתב האישום, הקורבן עדיין היה מאושפז בבית החולים לוינשטיין, כשהוא נושם דרך קנולה, מתקשה בדיבור ובאכילה, מתנייד בכיסא גלגלים עם פגיעה מוחית שכתוצאה ממנה איבד את הזכרון לארוע, מתקשה בתהליכי חשיבה,  אימפולסיבי והקשב לקוי.

(כפי שיבואר בהמשך, מתסקיר נפגע העבירה עולה כי כיום מצבו של הקורבן השתפר במידה מסויימת והוא שוחרר לביתו).

לנוכח האמור נטען בכתב האישום, כי במעשיו הנ"ל גרם הנאשם לקורבן חבלה חמורה שלא כדין באמצעות מוט מתכת כבד.

תסקיר נפגע העבירה

בתסקיר מפורט צויינו הנזקים הרבים והקשים, פיזיים, רגשיים ונפשיים לרבות פגיעה בזכרון, שנגרמו לקורבן בשל מעשי הנאשם.

הקורבן נשוי ואב לשני ילדים, אינו עובד מאז המקרה. כן צוין בתסקיר, כי הפגיעה בו הביאה למתחים ודאגות אצל הוריו המבוגרים ואף פגעה בקשר הזוגי בין הקורבן לאשתו.

אצל הקורבן עדיין ניכרים אותות הלם וטראומה מעוצמת הפגיעה והוא אינו זוכר את פרטי הארוע. הקורבן חווה עצמו כ"שבר כלי" וכמי שחייו נעצרו בטרם עת ועמדו מלכת, בניגוד להיותו בחור צעיר ונמרץ לפני הפגיעה חיוני ופעיל בעבודה ומחוץ לעבודה, לרבות בספורט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>